11. međunarodna konferencija HIIR-a
Najbolje prakse za održivost interne revizije
Lovran, 11. - 13. travnja 2019. godine


11. međunarodna konferencija HIIR-a, Lovran, 11.-13. travnja 2019.


Vrijeme objave: 04.02.2019 14:00

Hrvatski institut internih revizora, nastavljajući dosadašnju uspješnu praksu, organizira 11., međunarodnu godišnju konferenciju internih revizora – „Najbolje prakse za održivost interne revizije“...


title
Prošli su dani kada su aktivnosti interne revizije bile ograničene na procjene operativnih i financijskih kontrola. Od današnjih internih revizora očekuje se puno više – da učine iskorak prema pružanju uvjerenja poveznih s čitavim nizom novih i nastajućih rizika, istodobno pružajući pravodobne savjete koji će usmjeravati ključne strateške odluke.

Interna revizija se značajno promijenila u posljednjih 20 godina, implementirana unapređenja omogućila su nam da iste aktivnosti obavljamo brže s boljom usmjerenošću rizicima, ipak, osnovni pristup i metodologija se nisu značajnije mijenjali.
Da bi očuvali povjerenje i omogućili menadžmentu da sa zadovoljavajućim stupnjem samouvjerenosti preuzima rizike potrebne za postizanje dugoročnih strateških ciljeva organizacije, interna revizija, kao profesija, treba digitalizaciju, nove vještine i fleksibilan, dinamičan pristup uvida u strateške rizike.

Današnji dionici se sve više oslanjaju na pomoć internih revizora u plovidbi uzburkanim morem brzo promjenjivih regulativa, kompleksnog globalnog poslovanja i geopolitičke nesigurnosti.

Način na koji će interna revizija odgovoriti na ta očekivanja odrediti će njen uspjeh, relevantnost i vrijednost u narednim godinama.
Imajući to na umu, ovogodišnja konferencija donosi aktualne teme i najbolje prakse interne revizije koje mogu pomoći internim revizorima da uspješno ispune očekivanja dionika, te doprinesu stvaranju iznimnih poslovnih rezultata u svojim organizacijama.

Kroz nešto više od dva dana i 40-tak predavanja želja nam je omogućiti svim sudionicima stjecanje novih znanja i informacija kao i razmjenu iskustava s kolegicama i kolegama iz različitih zemalja i organizacija. Upravo je stjecanje znanja razmjenom s kolegama i osnovna premisa globalnog Instituta internih revizora te su u tom svjetlu i svi naši predavači volonteri koji razmjenjujući svoja znanja i iskustvo doprinose kako osobnom razvoju svakog revizora, tako i razvoju profesije interne revizije u Hrvatskoj.

Na Konferenciji, kao predavači, uz praktičare interne revizije iz Hrvatske sudjeluju i kolege iz Velike Britanije, Češke, Mađarske, Njemačke,
Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, predstavnici akademske zajednice, eksterni revizori te predstavnici regulatora.

Sudjelovanjem na konferenciji svi sudionici imaju mogućnost ostvariti i 13 CPE bodova te i na taj način demonstrirati svoju posvećenost učenju i profesionalnom usavršavanju.