Politika privatnosti




title

Uvod

Hrvatski institut internih revizora (HIIR) pristupa privatnosti svojih članova, dobavljača, suradnika i drugih kontakata s dužnom pažnjom i obvezuje se zaštititi vaše osobne podatke i pridržavati se svih zakonskih propisa o zaštiti podataka.

Ako se putem elektronskih obrazaca, pisanih zahtjeva, telefona, ili e-pošte prijavljujete kao član, registrirate za tečajeve ili događaje, podnosite zahtjev za potvrdu o sudjelovanju ili na neki drugi način predajte nam vaše osobne podatke, prihvaćate da će HIIR koristiti takve podatke u skladu sa svojom Politikom privatnosti.

Ako smo vaše podatke primili putem treće strane, npr. putem pružatelja usluga organizacije i rezervacije događanja ili putem suradnih strukovnih udruga, HIIR djeluje kao izvršitelj obrade podataka i koristi vaše podatke samo u svrhe upućene od treće strane.

Prijave za članstvo prihvaćaju se samo od vas kao pojedinca bez obzira na to tko izvršava obveze plaćanja članarine. HIIR će uvijek djelovati kao voditelj obrade podataka za sve prikupljene i obrađene podatke vezane uz članstvo.

Web stranica HIIR-a povremeno sadrži poveznice na web stranice koje posjeduju i upravljaju treće strane. Ove web stranice trećih strana imaju vlastita pravila o privatnosti i vjerojatno će upotrijebiti i kolačiće, pa vas stoga pozivamo da ih pregledate. Ne prihvaćamo nikakvu odgovornost ili odgovornost za praksu privatnosti takvih web stranica trećih strana, a vaše korištenje takvih web stranica je na vaš vlastiti rizik.

Kakve informacije HIIR ima o meni?

Kada sudjelujete ili se prijavite na bilo koju od HIIR usluga kao što su članstvo, konferencija ili neka druga događanja možemo prikupljati i pohranjivati osobne podatke o vama.

Prikupljeni osobni podaci mogu, ovisno da li se prikupljaju prilikom učlanjenja u HIIR ili prijavom na konferenciju ili neko drugo događanje u organizaciji HIIR-a uključitvati informacije poput vašeg imena i prezimena, OIB-a, adrese e-pošte, poštanske adrese, telefonskog broja, datuma rođenja, podataka o vašem radnom mjestu i poslodavcu, podatke o stručnim certifikatima koje posjedujete.

Slanjem vaših podataka omogućavate nam da vam pružimo usluge koje ste odabrali.
HIIR neće prikupljati više osobnih podataka od potrebnih za reguliranje članstva, prijavu na konferencije ili događanja ili odgovaranje na vaše upite.

Kako ćete koristiti moje osobne podatke?

Vaše osobne podatke koristit ćemo u više svrha, uključujući:
  • obrađivanje članskih podataka i formiranje registra članova sukladno važećim zakonskim propisima;
  • pružanje informacija o aktualnim događanjima u zemlji i inozemstvu kao što su tečajevi, seminari, konferencije i slično;
  • kontaktirati vas vezano uz plaćanje članarine i ostvarivanje članskih pogodnosti;
  • kontaktirati vas u vezi s bilo kojim upitom ili komentarom koji primimo od vas;
  • pozvati vas da sudjelujete u anketama koje se odnose na struku interne revizije ili usluge HIIR-a odnosno IIA;
  • obrađivanje vaših prijava na skupove u organizaciji HIIR-a. HIIR nikada neće prodavati vaše podatke trećim stranama, ali će ih podijeliti s našim odabranim partnerima kao što su agencije s kojima surađujemo na organizaciji događanja. HIIR će od svih trećih osoba s kojima dijelimo podatke zahtijevati obradu vaših osobnih podataka u sukladnosti sa relevantnim odredbama Uredbe o zaštiti osobnih podataka.

Prilikom učlanjenja u HIIR, HIIR će vaše ime i prezime, podatke e-pošte i članski broj razmijeniti s globalnim Institutom internih revizora u SAD-u (IIA).

Ti će se podaci koristiti isključivo u svrhu ostvarenja vaših članskih prava i pristupa sadržajima globalne web stranice. IIA Global se obvezuje da će se pridržavati svih sadašnjih i budućih zahtjeva zaštite podataka koji su u primjeni u EU. Svim članovima HIIR-a dostupna je i Politika privatnosti IIA na hrvatskom jeziku.

IIA vas može kontaktirati i direktno slanjem relevantne komunikacije kao dio članskih pogodnosti, u vezi s bilo kojom uslugom ili aktivnošću za koju ste se prijavili uključivo i stručno certificiranje u IIA.

Koliko dugo će HIIR zadržati moje osobne podatke?

Informacije o članovima HIIR-a čuvamo koliko god je potrebno za ostvarivanje vaših članskih prava kao i za pridržavanje odredbi drugih zakona kao što su Zakon o udrugama ili Zakon o računovodstvu.
U određenim okolnostima imate pravo tražiti brisanje vaših podataka (obično poznat kao "pravo na zaborav."). Ako želite ostvariti to pravo, molimo kontaktirajte nas na hiir@hiir.hr. Odgovorit ćemo na vaš zahtjev u roku od mjesec dana.

Mogu li saznati koje osobne podatke HIIR ima o meni?

Imate pravo na pristup osobnim informacijama o vama. Ukoliko je moguće omogućit ćemo vam takav pristup elektronskim putem. Ako to nije moguće, dostavit ćemo Vam primjerak vaših podataka u roku od mjesec dana od vašeg zahtjeva.

Pitanja ili pritužbe?

Imate li bilo kakvih pitanja, komentara ili pritužbe o tome kako smo obrađivali vaše podatke, molimo pošaljite e-mail na hiir@hiir.hr.
Također imate pravo pritužbe izravno Agenciji za zaštitu osobnih podataka na azop@azop.hr.